X
跨考考研 搜一搜
跨考考研
跨考考研
跨考考研
跨考考研
2014考研英语复习:模拟试题之阅读理解专项练习(四十六)_跨考网
跨考考研2013-03-20
来源跨考网整理
跨考考研

  2014考研英语复习:模拟试题之阅读理解专项练习(四十六)

  Section Ⅱ Reading Comprehension

  Part A

  Directions:

  Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1(40 points)

  Text 1

  It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody knows that the nicest men become monsters behind the wheel. It is all very well, again, to have a tiger in the tank, but to have one in the driver's seat is another matter altogether. You might tolerate the odd road-hog, the rude and inconsiderate drive, but nowadays the well men neared motorist is the exception to the rule. Perhaps the situation calls for a "Be kind to Other Drivers" campaign, otherwise it may get completely out of hand.

  Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good-tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes along way towards relieving the tensions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modern traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don't even seem able to recognize politeness when they see it.

  However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. It always amazes me that the highways are not covered with the dead bodies of these grannies.

  A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modern motorists can't even learn to drive, let alone master the subtler aspects of boatmanship. Years ago the experts warned us that the car-ownership explosion would demand a lot more give and take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.

[page]

  21According to the first paragraph, which of the following reflects the situation on the roads?

  ATraffic Jams are mainly caused by the cost of petrol and the quick pace of modern life.

  BThe manners of the drivers are the only reason for the traffic jams.

  C"Be kind to other drivers" is a campaign to change the rude drive.

  DPeople can not tolerate good manners on the road.

  22The author argues that road politeness .

  Acan better the traffic unconditionally

  Bcalls for a driver's cool-headed and good-tempered personality

  Ccan be found after the modern traffic conditions stand up

  Dare acknowledged by most drivers

  23Which of the following does NOT illustrate misplaced politeness?

  AEncouraging old ladies to cross the road at any time they want.

  BBraking suddenly to allow a car to emerge from a side street.

  CA motorist driving into traffic streams without considering others.

  DWaving a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles.

  24According to the experts, facing the car-ownership explosion, we should .

  Abe more considerate yield to each other

  Bcommunicate with each other more often

  Chave a cool head and good temper

  Davoid misplaced politeness

  25The author's attitude towards road politeness seems to be .

  Asuspicious  Bindifferent  Cironical  Dobjective

  SectionⅡReading Comprehension

  Part A

  Text 1

  词语注释

  monster怪物、畸形的人brake煞车

  hazard危险、冒险、孤注一掷veteran经验丰富的、老资格的、经常使用的

  文章概要

  本文主要讲述了交通问题的缘起及解决办法。

  Para.1:司机们的驾驶方式让人担忧,必须加以改变。

  Para.2:互谅互让,文明驾驶可以有效缓解交通问题。

  Para.3:不加分辨,滥用礼貌也会带来灾难。

  Para.4:再次强调要文明驾驶。

  答案点评

  21C文章第一段末句。选项A片面,文章第一段第一句表明快节奏的现代生活只是原因之一。选项B片面,选项D没有正确理解第一段第四句“You might tolerate…to the rule”该句表明彬彬有礼的司机目前并不常见。

  22B文章第二段第二句“It takes the most cool-headed and good- tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior.” 在遇到不文明的行为时,司机需要头脑冷静,心境平和,才不致于以粗暴还粗暴。而A项的“道路礼貌不论何时都能有助缓和交通状况”则是片面的,文中第三段就讲到了滥用礼貌的危险。C项颠倒了方法与结果,只有具备了礼貌才能建立起文明的现代交通状况,而不是相反。D项错误,并非大多数司机都能遵循道路礼貌原则。

  23C文章第三段讲滥用礼貌的危险之处,选项A、B、D均在文中出现,选项C为不懂礼貌的表现。

  24A文章第四段第三句“Years ago the experts warned us that the car- ownership explosion would demand a lot more give-and- take from all road users.”该句表明,专家警告我们面对汽车的爆炸式增长,司机更应当互相体谅。选项B、C、D专家并没有提到。

  25D作者对交通礼貌的态度是客观的,文章表明作者既提倡交通礼貌,又反对滥用礼貌。

  A怀疑,B冷漠,C讽刺均不合题意。


查看更多

  2022考研征程已开启,了解竞争压力,盘点历年考研人数,请前往→近10年考研人数汇总;五月的进度条蹭蹭前行,你的院校选好了吗?复习方案做好了吗?没有?跨考半年集训营让老师带你一起剖析自我,科学择校,以目标为导向合理化制定复习方案!

点击右侧咨询或直接前往了解更多

2022考研全年集训
2022考研形式分析 各专业院校排名情况 从历年会计专硕报录比说MPAcc考研难吗
2022考研时间及注意事项 全年复习方案制定
从金融专硕报录比解读金专考研哪些院校最好考 考研难度分析及自身情况解读
2022备考全面解读 考研考试科目有哪些? 如何正确看待考研分数线?
不同院校相同专业如何选择更适合自己的 从就业说考研如何择专业?
手把手教你如何选专业? 高校研究生教育各学科门类排行榜

当前位置: 首页> 公共课> 英语> 复习指导> 正文
复习指导相关栏目
跨考考研
考研热点
推荐阅读
推荐课程
跨考考研
2022全年魔鬼集训营二期
跨考考研开班时间:2021.4.20
在线咨询跨考考研
跨考考研
2022大三抢先学
跨考考研开班时间:每月20日
在线咨询跨考考研
Copyright©2008-2020 北京尚学硕博教育咨询有限公司
公司地址:北京市西城区宣武门庄胜广场中央办公楼南翼19层
客服电话:400-833-2220
跨考考研