X
跨考考研 搜一搜
跨考考研
跨考考研
跨考考研
跨考考研
2014考研英语复习:模拟试题之阅读理解专项练习(二十九)_跨考网
跨考考研2013-03-20
来源跨考网整理
跨考考研

  2014考研英语复习:模拟试题之阅读理解专项练习(二十九)

  Section Ⅱ Reading Comprehension

  Part A

  Directions:

  Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1(40 points)

  Text 1

  Legends about King Arthur have existed since the 6th century. Stories of the man and his doings have grown far beyond anything that could be regarded as factual history. Here are some of the highlights.

  Arthur was born as a result of the wizardry of Merlin, who arranged all adulterous liaison between Arthur's father, King Uther Pendragon, and his lover, a married duchess. Merlin agreed to do this only if the lovers allowed him to bring up the child born of the affair. When Uther Pendragon died some years later, there was confusion in the kingdom about who should inherit the throne. Merlin arranged a pageant where many knights came to try their luck at pulling a sword out of a stone. Whoever successfully extracted the blade was the rightful king. After many a brave knight had tried and failed, Merlin presented the young Arthur who, to everyone's surprise, easily pulled out the sword.

  As king, Arthur established the knightly fellowship of the Round table at his castle of Camelot, so appear all the other chivalrous knights associated with the king. The knights of the Round Table spent much of their time on the quest for the Holy Grail .The Grail is the cup used by Jesus at the Last Supper, which was allegedly brought to Britain, then somehow lost. It is notoriously hard to get hold of, as finding it requires an almost superhuman degree of moral purity. At last it was the true gentleman Sir Galahad who eventually found it and set off to return it to its rightful place in the Holy Land.

  Arthur's death is a matter of some debate. According to legend, one of Arthur's less intelligent moves was his decision to marry the Lady Guinevere, who fell in love with Sir Lancelot, and their adultery Led to war among the knights of the Round Table, culminating in the Battle of Camlan and Arthur's mortal word. After the Battle of Camlan the wounded king was taken to the mysterious isle of Avalon ruled by his sinister Morgan Le Faye. She, being skilled in the arts of witchcraft and healing, was apparently meant to cure him. But evidently Arthur thought he had little chance, because he gave his sword, Excalibur, to Sir Bedivere to return to the Lady of the Lake, an enigmatic character from whom Arthur had originally received the blade. Bedivere hurled the sword over the water, where a spooky hand appeared from the lake to catch it, waved it around for a while and then carried it down to the murky depths where, who knows, perhaps it still lies. As for Arthur, we can only conclude that his sister wasn't such a good doctor.

[page]

  21.The passage is mainly about

  A. a brief history of King Arthur.

  B. the story of the Round Table Knights.

  C. a legendary life of King Arthur.

  D. the death of King Arthur.

  22. Arthur became the king because

  A.he was the old king's only son.

  B.he was supported by many brave knights.

  C.he was the strongest man in the kingdom.

  D.he pulled the sword from the stone.

  23. found the Holy Grail and returned it to the Holy Land.

  A.King Arthur   B .The most morally respectable knight

  C.Sir Lancelot   D .The Round Table knights

  24. Arthur's sword, Excalibur, was returned to

  A. his queen.

  B. the person who gave it to him.

  C. Merlin, his adopted father.

  D. his sister.

  25.Arthur died because

  A. his sister couldn't heal his mortal wound.

  B. his sister refused to cure him.

  D. he lost his Excalibur.

  SectionⅡReading Comprehension

  Text 1

  词语注释

  highlight n.最精彩的场面,最后重要的部分

  liaison n.私通;(尤指军队中的)联络;[语]连音

  duchess n.公爵夫人,女公爵;容貌威严的妻子

  knight n.(欧州中世纪)骑士;武士;爵士

  chivalrous a.勇武的;有骑士气概的

  culminate vi.达到顶点vt.使达到顶点

  文章概要

  本文主要介绍了传说中的King Arthur一生中几个重要事情,来描述他传奇的一生。

  Para.1:King Arthur的传奇故事流传甚远。

  Paras.2-4:分三段描述了有关King Arthur三个事件:石里拔剑继承王位,找到the Holy Grail彰显品性正派,死亡传奇的背后。

  答案点评

  21.C通读全文,可知这篇文章简要介绍了传说中的King Arthur的一生,而不是历史。选项C中的legendary life即传奇的一生。选项A“阿瑟王简史”,B项“圆桌骑士的故事”,D项“阿瑟王之死”都不能概括整个篇章的内容。

  22.D第二段说到了Arthur继承王位的过程,他是众人中惟一能将剑从石头里拔出来的人,因此D是正确答案。选项A说因为“阿瑟是老国王惟一的儿子”,而故事中说明阿瑟是国王的私生子,一直由Merlin抚养,因此这不是理由;选项B“因为他得到许多勇敢骑士的支持”,这是在他成为阿瑟王之后;选项C说“他是王国中最强壮的人”,也未必正确,因为文中暗示Merlin设计了这次从石里拔剑的竞赛,故意让阿瑟赢的。

  23.B第三段说只有具有“an almost superhuman degree of moral purity”(品德纯良几乎是超人程度)的人,也就是在品性上最正派(morally respectable)的人,才能找到the Holy Grail,文中是那位真正的绅士(the true gentleman)Sir Galahad找到的。选项A的阿瑟王,选项C的Sir Lancelot (王后的情人)都不是。选项D的圆桌骑士用的是复数,指的是他们全体,所以也不对。

  24.B最后一段可以看出,Arthur把他的神剑还给了当初把剑送与他的the Lady of the Lake,不是选项A中的他的王后,也不是选项C中的他的养父Merlin,更不是D中的他的妹妹。

  25.A文章最后一句说“我们只能总结说他的妹妹不是一个好医生”,由此可以判断Arthur的妹妹没能治好他的致命伤,而不像选项B所说他的妹妹拒绝给他治伤,也不像C所说不想再活了,更不是选项D说的因为他失去了自己的神剑。

查看更多

  2022考研初复试已经接近尾声,考研学子全面进入2023届备考,跨考为23考研的考生准备了10大课包全程准备、全年复习备考计划、目标院校专业辅导、全真复试模拟练习和全程针对性指导;2023考研的小伙伴针也已经开始择校和复习了,跨考考研畅学5.0版本全新升级,无论你在校在家都可以更自如的完成你的考研复习,暑假集训营带来了院校专业初步选择,明确方向;考研备考全年规划,核心知识点入门;个性化制定备考方案,助你赢在起跑线,早出发一点离成功就更近一点!

点击右侧咨询或直接前往了解更多

考研院校专业选择和考研复习计划
2023备考学习 2023线上线下随时学习 34所自划线院校考研复试分数线汇总
2022考研复试最全信息整理 全国各招生院校考研复试分数线汇总
2023全日制封闭训练 全国各招生院校考研调剂信息汇总
2023考研先知 考研考试科目有哪些? 如何正确看待考研分数线?
不同院校相同专业如何选择更适合自己的 从就业说考研如何择专业?
手把手教你如何选专业? 高校研究生教育各学科门类排行榜

当前位置: 首页> 公共课> 英语> 复习指导> 正文
复习指导相关栏目
跨考考研
考研热点
推荐阅读
推荐课程
跨考考研
2022全年魔鬼集训营二期
跨考考研开班时间:2021.4.20
在线咨询跨考考研
跨考考研
2022大三抢先学
跨考考研开班时间:每月20日
在线咨询跨考考研
Copyright©2008-2020 北京尚学硕博教育咨询有限公司
公司地址:北京市西城区宣武门庄胜广场中央办公楼南翼19层
客服电话:400-833-2220
跨考考研